icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 11 april 2014

Voortgang april t/m juni 2014

FIRST Rotterdam

Graag informeren wij u over de werkzaamheden voor de komende drie maanden. 

Betonwerk
Het betonwerk is in volle gang. Kelderlaag -2 en de wanden van de -1 laag zijn volledig gerealiseerd.
Vandaag wordt het laatste deel van de -1 vloer gestort, hiermee is dit vloerdeel voltooid. Na deze werkzaamheden gaan we verder met het realiseren van de wanden op de -1 laag, dit zal eind april/begin mei plaatsvinden. Aansluitend op deze werkzaamheden kan eind mei de begane grondvloer worden gestort.
Eind mei/begin juni zullen we daaropvolgend de damwand trekken. Het trekken van de damwand zal zo’n 2 werkweken in beslag nemen.
In juni zal er een start worden gemaakt met de prefab betonnen elementen van de begane grondvloer.

Afsluiting Batavierenstraat en Diergaardesingel

In januari hebben wij u geïnformeerd over de afsluiting van een deel van de Batavierenstraat en een deel van de Diergaardesingel in verband met het boren van vier grondwaterbronnen door NUTS-bedrijven.
Eind mei zal de Diergaardesingel aan de zijde van het Kruisplein tijdelijk worden afgesloten om de leidingen de oversteek te laten maken naar het bouwterrein, dit zal ongeveer 2 weken in beslag nemen. In juni wordt de aansluiting gemaakt op de Diergaardesingel ten hoogte van het Weena, ook hier zal de weg 2 weken worden afgesloten. 
Als de werkzaamheden zijn voltooid worden de grondwaterbronnen onder maaiveld afgewerkt en zal de locatie worden hersteld tot oorspronkelijke staat.
Daarnaast worden medio juni de bouwkranen op orde gebracht in verband met de hoogbouw, hiervoor worden een tweetal momenten ingepland waarbij impact voor de omgeving zal ontstaan in verband met de te hanteren TVM’s.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project