icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 09 januari 2015

Verplaatsing monument en werkzaamheden januari 2015

FIRST Rotterdam

Monument_panorama_header

Op donderdag 15 januari zal het “Wall Reliëf No 1” van de beroemde Engelse beeldhouwer Henry Moore worden teruggeplaatst. De muur zal namelijk aan de zijde van het Weena worden opgenomen in de gevel van project. De metselwerk wand van ca. 180 ton zal middels speciaal transport over de nieuwe kelderconstructie heen worden gereden naar zijn definitieve plaats. Nadat de wand is verplaatst zal de muur in de opvolgende weken op de juiste positie worden gebracht. Eerder in 2012 werd deze wand al uit het voormalige Bouwcentrum vrij gesloopt waarna het een tijdelijke opslagplaats heeft gekregen buiten het bouwterrein. 

Gefaseerde bouw

Project FIRST zal in twee aaneengesloten fases worden gebouwd. Zodra de hoogbouw op hoogte is (ca 128m hoog), zal er worden gestart met de laagbouw (ca 35m hoog) aan de zijde van de Diergaardesingel. De constructie wordt grotendeels opgebouwd uit geprefabriceerde gesloten gevelelementen, wandelementen en vloerelementen. Door deze bouwmethodiek kan er een hoge bouwsnelheid worden gehaald, kan er snel worden gestart met de afbouw en wordt de overlast op de omgeving tot het minimum beperkt. Op het moment bevindt de montage van de hoogbouw zich op de vijfde verdieping. De verwachting is dat de prefab montage van de hoogbouw en de laagbouw rond de zomervakantie gereed is. 

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project