icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 23 maart 2016

Ruwbouw de Trip bijna gereed, update voorjaar 2016

de Trip

Foto 09-03-16 13 26 43.jpg

In dit nieuwsbericht geven we u een update over de werkzaamheden bij de Trip in Utrecht. De gebouwen krijgen steeds meer vorm en zijn bijna op hoogte. De ruwbouw is binnenkort klaar en de afbouw is op dreef. 
Onderstaand geven we een overzicht van de stand van zaken van elke van de drie deelgebouwen die straks in totaal 255 huurappartementen voor starters, enkele bedrijfsruimtes voor creatieve ondernemers, ruimte voor horeca en parkeervoorzieningen zullen bevatten.

Gebouw Kade

De gevelsteiger staat sinds februari rond het gebouw en inmiddels zijn de gevelwerkzaamheden in volle gang. In april verwachten we de gevel gereed te hebben. Aan de buitenzijde van het gebouw worden steenstrips op de isolatie aangebracht en aan de binnenzijde een gevelbeplating. De dakbedekking is eveneens grotendeels gereed. In het pand ligt inmiddels vloerverwarming en een afwerkvloer. De fijne afbouw (tegelwerk, sanitair, schilderwerk, etc.) gaat gestaag verder.

Gebouw Briljant

De ruwbouw van Briljant is bijna op hoogte en verwachten we in april af te ronden. De gevelwerkzaamheden zijn inmiddels gestart en de houtskeletbouw gevelelementen zijn deels aangebracht. Momenteel worden de vliesgevels (glas) van de commerciële ruimten op de begane grond en eerste verdieping aangebracht. Eind maart starten we met het monteren van de eerste gevelkozijnen. De hefsteigers staan inmiddels gereed voor de diverse gevelwerkzaamheden. Ook worden binnen enkele weken de dakelementen van het schuine dak aangebracht. Eind april verwachten we het hoogste punt te bereiken.

Gebouw Helling

Ook hier is de ruwbouw in de laatste fase beland. Net zoals bij de Briljant, verwachten we bij de Helling in april op hoogte te zijn. Daarna worden nog de bovenste prefab elementen aangebracht t.b.v. de trappenhuizen aan de kopse zijden van het gebouw. Binnen enkele weken starten we hier met de gevelwerkzaamheden, waarna we naar verwachting eind april met de afbouwwerkzaamheden aanvangen.

Parkeergarage

Een deel van de betonnen vloerplaten van het kelderdek is inmiddels gerealiseerd. Tussen de gebouwen Briljant en Helling zal de komende periode de bouwweg verwijderd worden en de laatste werkzaamheden in de grond uitgevoerd worden. Achtereenvolgens zal de ruwbouw van de parkeergarage afgerond worden.

Terreininrichting

Inmiddels zijn begin maart de Nuts tracés in het terrein aangebracht. Komende periode worden de riolering en de wko-leidingen (warmte koude opslag) in het terrein gemaakt en daarna worden de werkzaamheden voor de inrichting van het terrein gefaseerd afgerond.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project