icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 22 augustus 2019

Update werkzaamheden augustus

Amare

IMG_5097

In deze update leest u welke activiteiten in augustus worden uitgevoerd op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein.

De eerste torenkraan wordt gedemonteerd

De afbouwwerkzaamheden van het OCC zijn inmiddels in volle gang. Dat betekent dat torenkraan 1 (hoek Stadhuis-Spuiplein) gedemonteerd kan worden. Om een zo groot mogelijk bereik te houden voor de werkzaamheden die nog op het dak plaatsvinden wordt de giek van torenkraan 2 (hoek Stadhuis – Turfhaven) verlengd.

Vanaf maandag 26 augustus starten we met de voorbereidende werkzaamheden. Om de demontagewerkzaamheden uit te voeren wordt gebruik gemaakt van een mobiele kraan. Deze kraan wordt op dinsdag 27 augustus binnen de bouwhekken opgebouwd aan de Turfmarktzijde. Na het verlengen van de giek wordt torenkraan 1 (hoek Stadhuis-Spuiplein) dan aansluitend op woensdag 28 augustus en donderdag 29 augustus gedemonteerd.

Ondanks dat we de overlast tot een minimum willen beperken, ontkomen we er bij deze werkzaamheden niet aan dat wij de veiligheidszone voor publiek moeten vergroten. De hijswerkzaamheden gebeuren zo dicht langs de bouwschutting dat een tijdelijke stremming van de Turfmarkt mogelijk is. Dit betekent dat het gebied vanaf Mazo (Turfmarkt 2) tot aan Coffee Fellows (Turfmarkt 22) door verkeersregelaars afgezet wordt met bouwhekken tijdens de hijswerkzaamheden. De tijdelijke afsluiting in deze dagen zal minimaal zijn, zodat alle ondernemers goed bereikbaar blijven.

Rondleiding op de bouwplaats

Op dinsdag 17 september organiseren we een rondleiding voor geïnteresseerde buurtbewoners op onze bouwplaats. Er kunnen maximaal 20 personen mee met de rondleiding, dus meld u zich vooraf aan via info@cadanz.nl. Na aanmelding krijgt u nadere informatie over het bouwplaatsbezoek toegestuurd. De rondleiding start om 16.00 uur en is naar verwachting om 17.00 uur afgelopen.

’s Avonds bevoorraden ter voorkoming van opstoppingen

De komende maand starten we nog niet met het ‘s avonds bevoorraden. Voordat dit van start gaat, brengen we u hiervan op de hoogte.

Heropening tunnel stadhuisgarage

De parkeergarage onder het stadhuis gaat maandag 2 september 2019 weer de hele dag* open voor publiek.

*In verband met de hijswerkzaamheden die boven de tunnel plaatsvinden, is het mogelijk dat tijdens het hijsen oponthoud is bij het in- en uitrijden van de tunnel. Verkeersregelaars worden ingezet om alles in goede banen te leiden.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project