icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 29 juni 2018

UPDATE JULI EN AUGUSTUS

Amare

IMG_2826.JPG

In deze update leest u welke activiteiten tijdens de zomerperiode worden uitgevoerd op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein. De komende periode voeren we vooral veel betonwerkzaamheden uit, maken we een start aan de constructie voor de concertzaal en eind augustus verwachten we de eerste prefab gevelkolommen op de bouwplaats te monteren. Ook tonen we met plezier de nieuwe time lapse film van het afgelopen halfjaar. Tijdens de zomervakantie wordt doorgewerkt op de bouwplaats.

Constructie

Eind juni plaatsten we de eerste stalen vakwerkspanten in de theaterzaal. Deze spanten verbinden de zijwanden van de zaal met elkaar. Ze zijn gemonteerd boven het deel waar straks de tribunes zich bevinden. Het zwaarste spant weegt 37 ton. De volgende stap is het overkappen van de theaterzaal en we beginnen ook aan de toneeltoren. De toren komt boven het podium en krijgt een hoogte van 30 meter, zodat er voldoende ruimte is om in een later stadium alle theatertechniek in op te kunnen hangen. Zoals u wellicht heeft gelezen in de update van mei 2018, worden de kenmerkende gevelkolommen van het OCC geproduceerd in een fabriek. Volgens planning arriveren eind augustus de eerste prefab gevelkolommen. Ook starten we met de constructie van de concertzaal, die bovenop het deel van de bouwplaats komt waar de Turfmarktgarage deels zit.

Film

Versneld zien wat we het afgelopen half jaar allemaal gerealiseerd hebben op de bouwplaats? Bekijk dan onze nieuwe time lapse film! Deze halfjaarlijkse films zijn zichtbaar op www.cadanz.nl.

Schutting

De bouwschutting is vorig jaar gefaseerd uitgebreid en deze nieuwe delen zijn voorzien van een print. De schutting krijgt aan de kant van het Spuiplein nog sfeerverlichting en het hele Spuiplein wordt verder aangekleed met onder andere vlaggenmasten, groen en meer zitelementen. Naar verwachting worden deze werkzaamheden half juli afgerond.

Rondleiding op de bouwplaats

Op vrijdagmiddag 6 juli organiseren we een rondleiding voor geïnteresseerde buurtbewoners op onze bouwplaats. Een twintigtal omwonenden heeft zich hiervoor reeds aangemeld en dat betekent dat er helaas geen plekken meer vrij zijn voor deze rondleiding. Wij organiseren in de herfst weer kijkmoment op de bouwplaats en houden u via onze maandelijkse update op de hoogte van de datum.

Werktijden

Bouwcombinatie Cadanz streeft ernaar om alle werkzaamheden van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur uit te voeren. Echter komt het voor dat er ook na 19.00 uur of op zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur gewerkt wordt. Diverse werkzaamheden kunnen namelijk om veiligheidsredenen niet onderbroken worden. Uiteraard doen wij ons best de mogelijke overlast beperkt te houden.

Vragen of opmerkingen

Dat bouwen overlast met zich meebrengt, kunnen we niet ontkennen of voorkomen. De bouwplaats van het OCC is echter wel aangesloten bij Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar Bewuste Bouwers voor staat en zo realiseren wij ons project. Voor meer informatie over deze gedragscode kunt u kijken op www.bewustebouwers.nl. Heeft u de komende periode vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van het OCC? Mail ze dan naar info@cadanz.nl of bel naar 070-414 4200.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project