Zoeken
190509HoogdtePunt264-klein.jpg

Bouw onderwijs- en cultuurcomplex (OCC) aan het Spui bereikt hoogste punt

190509HoogdtePunt264-klein.jpg

De bouw van het onderwijs- en cultuurcomplex aan het Spui in Den Haag bereikte vandaag haar hoogste punt, 38 meter. Het moment om de bouwers te bedanken en de vlaggen te hijsen. Vanaf 2021 huisvesten hier vier Haagse topinstellingen: het Residentie Orkest Den Haag, het Nederlands Dans Theater, het Koninklijk Conservatorium en Dans- en Muziekcentrum Den Haag (het huidige Zuiderstrandtheater).

Over het gebouw

Het OCC is ontworpen door architecten JCAU en NOAHH en wordt gebouwd door bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw, beide VolkerWessels ondernemingen). Het gebouw is straks niet alleen markant, maar ook duurzaam. Het krijgt onder meer 4.000 m2 zonnepanelen, hemelwater gespoelde toiletten, temperatuurregulatie door gebruik van de bodem als warmte- en koudebron, 50 in de gevel verwerkte broedkasten voor verschillende soorten vogels en 28 ingebouwde vleermuizenverblijven.

Het gebouw wordt circa 125 meter lang, 70 meter breed en 38 meter hoog en heeft een vloeroppervlak van zo’n 54.000 m2: omgerekend ongeveer 7,5 voetbalvelden. Het krijgt een theaterzaal met ongeveer 1.300 zitplaatsen, een concertzaal met een capaciteit van om en nabij 1.500 mensen, een ensemblezaal die plaats biedt aan zo’n 600 bezoekers en een repetitiezaal waar ook nog eens 200 mensen terechtkunnen. Ook is er ruimte voor winkels en horeca. De vier ‘voorgevels’ maken dat het gebouw een open en van alle kanten toegankelijke ontmoetingsplaats is voor zowel liefhebbers van muziek en cultuur als passanten en winkelend publiek.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!