icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amsterdam

Zeeburgereiland

Bouwcombinatie Zeeburgereiland V.O.F., bestaande uit Kondor Wessels Amsterdam en Boele & van Eesteren, heeft 120 appartementen gerealiseerd op Zeeburgereiland. De bouw is begin 2019 gestart en werd in het najaar van 2021 afgerond.

Oppervlakte
30.000 m²
Uitvoeringsperiode
januari 2019 - oktober 2021
Programma
Commerciële ruimte 1.400 m²
Wonen 14.000 m²
Parkeerkelder 2.000 m²
Tuin 2.750 m²
2290094.jpg

Realisatie

De woningen zijn verdeeld over zeven gebouwen met een parkeer- en bergingslaag in de kelder. Een gedeelte van de parkeergarage is ingericht voor elektrische deel-auto’s. Het kelderkdek is volledig ingericht als tuin, waarvan een gedeelte is bestemd voor gemeenschappelijk gebruik. Drie van de gebouwen hebben een commerciële plint, waarbij de commerciële buitenruimte vloeiend over gaat in de gemeenschappelijke tuin. In totaal omvat het project 14.000m2 woningen, 1.400m2 commerciële ruimte, 2.000m2 parkeerkelder en 2.750m2 tuin.

Omsloten door het water

Zeeburgereiland ligt binnen de ring A10, ten oosten van de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied en ten westen van IJburg. De Piet Heintunnel en de Amsterdamsebrug brengen je vanaf het Zeeburgereiland naar het centrum en de Schellingwouderbrug is de verbinding naar Noord. Zeeburgereiland wordt geheel omsloten door het water van het IJ en het Amsterdam-Rijnkanaal.

Partijen

Opdrachtgever
BPD Ontwikkeling BV Regio Noord-West
Architect
Arons en Gelauff architecten
Constructeur
Goudstikker de Vries
Uitvoering
Bouwcombinatie Zeeburgereiland
(Kondor Wessels Amsterdam en Boele & van Eesteren)