icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Schiphol

World Trade Center

In opdracht van Schiphol Real Estate heeft de combinatie VolkerWessels Bouw B.V. (Boele & van Eesteren en Visser & Smit bouw) / IBC Utiliteitsbouw Best B.V., de uitbreiding van het World Trade Center te Schiphol gerealiseerd.

Oppervlakte
60.000 m² (parkeren)
39.000 m² (kantoor)
Programma
Kantoorgebouwen
Parkeerruimten
Uitvoeringsperiode
augustus 2003 opgeleverd
WTC 06

Funderingstechniek die kosten en tijd bespaart

De uitbreiding bestaat uit 4 kantoorgebouwen (39.000 m²) en een parkeergarage van vijf bouwlagen (60.000 m²).
Schiphol Office Center, dat gebouwd wordt op het voormalige parkeerterrein P4, betreft twee fases. De eerste fase is reeds opgeleverd. In de tweede fase worden hier nog eens twee kantoorblokken (39.000 vierkante meter vloeroppervlak) en 2.700 parkeerplaatsen aan  toegevoegd. Een deel van de parkeergarage wordt gebouwd bovenop de spoortunnel. De fundering van de parkeergarage en het kantorencomplex wordt in twee delen uitgevoerd. Het eerste deel betreft de fundering van de parkeergarage ten zuidoosten van de spoortunnel. Het tweede deel betreft de fundering van het overige deel van de parkeergarage alsmede het kantorencomplex. Voor het gedeelte van de parkeergarage dat op de spoortunnel gebouwd moet worden, is geen aparte fundering nodig. Bouwen op en rond Schiphol stelt specifieke eisen aan funderingstechnieken, wat resulteert in een zeer arbeidsintensief en tijdrovend bouwproces. De gekozen funderingstechnieken hebben zowel kosten als tijd bespaard.

Partijen

Opdrachtgever
Schiphol Real Estate
Constructeur
De Weger