icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Gouda

Woonpaviljoen Voorzorg

Op de boerderijkavel in Westergouwe heeft Boele & van Eesteren Woonpaviljoen Voorzorg gebouwd. Het project is een ontwikkeling van VOF Westergouwe (een samenwerking tussen Heijmans Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed).

Aantal eenheden
59 appartementen
Uitvoeringsperiode
mei 2021 - september 2022
2291302.jpg

Bestemd voor bewoners met een zorgvraag

De appartementen worden afgenomen door Bouwinvest Dutch Institutional Healthcare Fund. De 59 appartementen uit Woonpaviljoen Voorzorg zijn zelfstandige huurwoningen en zijn bestemd voor 55-plussers en/of bewoners met een zorgvraag. Alle appartementen zijn uitgerust met een volledige keuken, badkamer en berging en hebben een ruim half-uitkragend balkon, waarmee de bewoners een eigen beschutte buitenruimte krijgen. Tevens is er een royale sociëteitsruimte met gemeenschappelijk terras op de begane grond gerealiseerd en bevat het gebouw een kantoor voor een zorgverlener.

Duurzaamheid

Het gebouw is volledig energieneutraal, uitgerust met ruim 330 zonnepanelen en wordt verwarmd door bodemwarmte, waarbij ook (passieve) koeling mogelijk is in ieder appartement. Het gebouw heeft maar liefst een gemiddelde GPR-duurzaamheidsscore van een 7,8.

Westergouwe

Aan de westkant van Gouda wordt gebouwd aan een gezellige, waterrijke en groene wijk met een gevarieerd woningaanbod: Westergouwe. Westergouwe wordt stapsgewijs ontwikkeld in buurtjes van beperkte omvang, waardoor kopers en huurders direct in een nette straat en een opgeruimde buurt wonen. Westergouwe wordt uiteindelijk een wijk met ongeveer 4.000 woningen, een eigen natuur- en recreatiegebied van 45 ha en alle voorzieningen die je in een woonwijk verwacht. Kijk voor meer informatie op www.westergouwe.nl.

Partijen