icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Utrecht

Voortzetgebouw Hoog Catharijne

In opdracht van Klépierre heeft Boele & van Eesteren met ‘het Voorzetgebouw’ de nieuwe hoofdentree van het welbekende winkelcentrum Hoog Catharijne te Utrecht gerealiseerd.

Oppervlakte
24.900 m²
Uitvoeringsperiode
september 2016 - maart 2020
1858586.jpg

Karakteristieke uitstraling

Het gebouw, met een met een esthetisch ontwerp van STIR architecture, heeft een in het oog springend ontwerp in de vorm van een wimper. Deze ‘wimpergevel’ bevat vele uniek gevormde aluminium panelen die het gebouw een karakteristieke uitstraling geven. Achter de nieuwe entree ligt een hoog atrium. Langs de winkelpassages zijn diverse commerciële units met daar boven op 3 bouwlagen kantoren. Ook de gehele technische installatie van het project is vernieuwd. 

Gefaseerde bouw

Het project wordt uitgevoerd in twee fasen. De eerste fase bestaat uit de nieuwbouw van circa 13.000m² winkel- en kantoorruimte en de renovatie van het kantoorgedeelte van het huidige voorzetgebouw (6.000m²) en is medio 2018 opgeleverd. De tweede fase omvat de renovatie van kantoor Duvenborch (900m²) en de nieuwbouw van 5.000m² winkel- en kantoorruimte. Fase 2 is begin 2020 opgeleverd.

Bouwen op een postzegel

Het project kan met recht een binnenstedelijke uitdaging genoemd worden; ruimte om te bouwen is er nauwelijks. De bouwplaats is beperkt bereikbaar waardoor het noodzakelijk is om te werken met een torenkraan van een derde partij. Deze wordt overdag gebruikt voor werkzaamheden in opdracht van de Gemeente Utrecht rond de nieuwe fietsenstalling en busbaan, waardoor onze werkzaamheden met de torenkraan in de avonduren hebben plaatsgevonden. 

Partijen