icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rijswijkbuiten

TUINEN VAN SION- FASE 8

In de periode tot en met 2017 worden aan de zuidkant van Rijswijk ongeveer 3.500 nieuwe woningen gebouwd. De drie deelgebieden Sion, 't Haantje en Pasgeld smelten straks samen tot één nieuwe woonwijk, RijswijkBuiten.

Aantal eenheden
35 koopwoningen
15 huurappartementen
Uitvoeringsperiode
Juli 2015 - november 2016
1730846.jpg

RijswijkBuiten

Boele & van Eesteren is binnen RijswijkBuiten verantwoordelijk voor de realisatie van twee van de Eilanden van Sion, Tuinen van Sion fase 12 en de Tuinen van Sion fase 8. De wijk wordt gekenmerkt door de ruime opzet met veel ruimte voor groen en water, maar ook door de centrale ligging. Daarnaast is duurzaamheid van groot belang; alle woningen zijn energiezuinig. RijswijkBuiten kan daarom nu al de duurzaamste wijk van Nederland genoemd worden.

Fase 8: voor elk wat wils met PlusWonen

Het deelplan 'de Tuinen van Sion' bestaat uit twee fases: 8a en 8b. De 35 koopwoningen (fase 8A) zijn verdeeld in 3 soorten; grote en kleine verandawoningen en stadsvilla's. De grote verandawoningen hebben drie etages en 117 m² woonoppervlak. De kleine verandawoningen hebben twee etages en bieden de mogelijkheid om een totaal woonprogramma op de begane grond te realiseren. Tot slot zijn er de stadsvilla's (fase 8B), die met vier slaapkamers een hoop te bieden hebben (150 m²). De woningen beschikken over duurzame klimaatinstallaties, zonnepanelen, een warmtepomp en een uitgekiend ventilatiesysteem. Niet alleen de grondgebonden woningen zijn gebouwd via het PlusWonen-concept, ook de 15 huurappartementen zijn met behulp van dit concept gerealiseerd.  De stadsvilla's zijn opgeleverd in november 2016.

Benieuwd naar het eindresultaat?

Bekijk bijgaande video voor een impressie van de werkzaamheden van start bouw tot oplevering. 

Partijen

Opdrachtgever
Dura Vermeer Bouw ZuidWest
VolkerWessels Vastgoed
Architect
Detail b.v., Delft
Constructeur
Van Rossum Raadgevende
Ingenieurs b.v., Almere
Uitvoering
Boele & van Eesteren