icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rijswijkbuiten

Tuinen van Sion - Fase 12

Aan de rand van Rijswijk wordt het voormalige tuinbouwgebied Sion omgetoverd tot een duurzame en energie neutrale woonwijk. RijswijkBuiten kenmerkt zich dan ook door innovaties. Met afwisselende bebouwing worden de verschillende fases ingericht voor diverse doelgroepen.

Aantal eenheden
46 woningen
Uitvoeringsperiode
Juni 2017 - medio 2018
1905566.jpg

Realisatie

Een van de laatste projecten in de Tuinen van Sion is fase 12. Fase 12 is een logisch vervolg van fase 8, dat in november 2016 is opgeleverd. Opnieuw worden er diverse verandawoningen en stadsvilla’s gerealiseerd door Boele & van Eesteren, allen ontwikkeld vanuit het PlusWonen-concept.

De duurzaamste wijk van Nederland

Woongebied RijswijkBuiten heeft een zeer duurzame opzet meegekregen. Warmte komt bijvoorbeeld uit de bodem. Een warmtepomp creëert warmte in de winter en verkoeling in de zomer voor een aangenaam binnenklimaat. Elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen en de wijk is gasvrij. Energieneutraal bouwen is realiteit in de wijk: de woningen hebben een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) van 0,0 en een energiegarantie van 0 voor het energieverbruik van de installaties.

Fase 12

Fase 12 bestaat uit 46 woningen: 28 stadsvilla's en 18 verandawoningen. Drie van de stadsvilla's (versie XL) worden een slag groter uitgevoerd en hebben maar liefst vier woonlagen. De verandawoningen komen in een groen, autovrij gebied en worden aan de voorzijde voorzien van een ruime veranda. 

Partijen

Opdrachtgever
Ontwikkelingscombinatie Beatrixzone RijswijkBuiten vof
Architect
KuiperCompagnons, Rotterdam
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Almere
Uitvoering
Boele & van Eesteren, Rijswijk