icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Gouda

Terschellinglaan en Schoklandplantsoen

Net buiten Gouda wordt de nieuwe wijk Westergouwe gerealiseerd. In de komende 15 jaar worden er circa 4.000 woningen gebouwd in een gebied dat op 5 minuten fietsafstand ligt van het centrum van Gouda.

Aantal eenheden
16 woningen
Uitvoeringsperiode
Mei 2017 - december 2017
1969958.jpg

Deelplannen

De wijk is onder te verdelen in 5 deelplannen: De Bolwerken, De Tuinen, De Grachten, Landelijk wonen en Waterwonen. Begin mei heeft Boele & van Eesteren, samen met de kopers en vertegenwoordigers van de gemeente en overige betrokken partijen het officiële startsein van de realisatie van 16 twee-onder-een-kapwoningen. Deze woningen zijn onderdeel van deelplan de Bolwerken. Elk deelplan heeft zijn eigen karakter, sfeer en opzet. Eerder realiseerde Boele & van Eesteren in dezelfde wijk al 'Gouwestek', een deelplan bestaande uit 16 eengezinswoningen. 

De Bolwerken

De woningen van uit dit deelplan zijn verdeeld over twee velden; 8 woningen (aan de Terschellinglaan) krijgen een achtertuin gelegen aan het water, de andere 8 woningen (aan het Schoklandplantsoen)hebben een achtertuin gelegen aan het groene centrum van de Bolwerken. De woningen zijn eind 2017 opgeleverd. 

Partijen

Opdrachtgever
VOF Westergouwe (VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed
Architect
DE Architekten, Delft
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Almere
Uitvoering
Boele & van Eesteren