icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Schiphol

Terminal West

Boele & van Eesteren heeft in samenwerking met Visser & Smit bouw op Luchthaven Schiphol de nieuwbouw / uitbreiding gerealiseerd van Terminal West.

Oppervlakte
32.000 m²
Uitvoeringsperiode
maart 2005 opgeleverd
Terminal 12

Het uitbreiden van de hallen

De nieuwbouw van ruim 32.000 m2 bestaat uit een uitbreiding van de aankomst- en vertrekhallen inclusief aansluitingen op de bestaande G-pier corridor en een uitbreiding van Schiphol Plaza. De boven Plaza gelegen voorrijweg is verlengd en tevens is boven de vertrekhal een kantoortoren met 9 bouwlagen gerealiseerd. In de kelder is een nieuw bagage afhandelingsysteem aangelegd voor de nieuwe terminal. Tenslotte zijn er aanvullende opdrachten uitgevoerd voor werken in operationele gebieden, zoals het brandwerend afwerken van het bagagesysteem onder geheel Terminal 3 en het renoveren van de lichtstraten op de voorrijwegen.

Partijen

Opdrachtgever
N.V. Luchthaven Schiphol
Architect
Benthem Crouwel NACO
Constructeur
ABT
Uitvoering
Boele & van Eesteren
Visser & Smit bouw