icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Moordrecht

Stevensstraat

Boele & van Eesteren heeft PlusAppartementen en PlusWoningen gerealiseerd voor de herinrichting van de Stevensstraat te Moordrecht. Opdrachtgever Stichting Woonmaat heeft voor dit PlusWonen concept gekozen vanwege het duurzame karakter. Naast de opdrachtgever zijn ook de bewoners betrokken geweest bij het ontwerpproces.

Aantal eenheden
73 woningen
16 appartementen
Uitvoeringsperiode
januari 2013 opgeleverd
Stevensstraat 08

PlusWonen: duurzaam, flexibel en voordelig bouwen

In totaal zijn er 73 woningen en 16 appartementen gerealiseerd. Het PlusWonen concept is bij grondgebonden woningen reeds een succes gebleken. Daarom heeft de afdeling planontwikkeling van Boele & van Eesteren begin 2009 het concept uitgebreid met het PlusAppartement. PlusWonen is een slim woonconcept waarmee nieuwe woningen duurzaam, voordelig en flexibel gerealiseerd kunnen worden. Er wordt gebruik gemaakt van geprefabriceerde bouwdelen die zo ver mogelijk voorbereid op de bouwplaats aankomen en daar afgewerkt worden. Dit betekent dat er snel en zonder veel overlast voor de omgeving gebouwd kan worden. 

Partijen

Opdrachtgever
Stichting De Woonmaat
Architect
DE architecten