icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Sterrenberg

Sterrenberg Woningbouw

Op Sterrenberg bouwen we 400 (koop- en huur)woningen op het terrein van zorginstelling Stichting Abrona vanuit de ‘omgekeerde integratie’ gedachte. De maatschappij wordt hier uitgenodigd om te komen wonen en leven in een prachtig bosrijk gebied waar de cliënten van de zorginstelling vroeger uit de maatschappij gehouden werden. Abrona krijgt met dit plan een nieuw onderkomen in zeven zorggebouwen. Het consortium werkt nauw met de zorgpartij samen. Het aanbod marktwoningen is divers: van eengezinswoning tot vrije kavel en appartementen in diverse afmetingen en prijsklassen.

Oppervlakte
14.000 m²
Aantal eenheden
400 vrije sector woningen
Uitvoeringsperiode
Juni 2010 - oktober 2014
Woning 08

Omgekeerde integratie

Sterrenberg nabij Zeist wordt een groene woonwijk voor iedereen. Want op de locatie van Abrona komen prachtige nieuwe woningen middenin het bos. Sterrenberg wordt een wijk waar u kunt kiezen tussen verschillende woonsferen. Van romantisch tot modern. Van villa tot rijwoning. Kortom, Sterrenberg wordt een woonwijk waar verschillende werelden samensmelten tot één unieke plek. Een wijk waar mensen met en zonder beperking samen leven en iets voor elkaar kunnen betekenen, in één van de mooiste natuurgebieden van ons land.

 

Het ontwerp

De woningen zijn ontworpen door Soeters van Eldonk Architecten en Van Egmond Totaal Architectuur, welke eveneens de ontwerpers zijn van de zorggebouwen. De architectuur van marktwoningen en zorggebouwen sluit naadloos op elkaar aan. Er is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die hier al woonden, krijgen er met de komst van 400 marktwoningen nieuwe buren bij. 

Wonen in Sterrenberg

De woningen op Sterrenberg kennen een grote variëteit in maat en vorm, waardoor ook de bewoners heel divers zijn. Mensen die gesteld zijn op rust, privacy en architectuur vinden hier hun plek op één van de riante kavels. En ook gezinnen met kinderen zullen zich prima thuisvoelen, want voor kinderen wordt Sterrenberg een waar paradijs. De straten zijn veilig en ze kunnen lekker ravotten in het groen, boomhutten bouwen, zwemmen of geiten voeren op Boerderij Abrona. 

Abrona

Abrona is een christelijk georiënteerde organisatie in de provincie Utrecht gericht op mensen met een verstandelijke beperking. Abrona ondersteunt 2.000 cliënten bij wonen, werken, leren, logeren en dagopvang. Ook biedt Abrona diagnostiek en behandeling.

Meer zien?

Bekijk bijgaande video voor een impressie van de werkzaamheden.

Partijen

Opdrachtgever
Sterrenberg v.o.f.
Architecten
Soeters van Eldonk Architecten
Van Egmond Totaal Architectuur
Constructeur
Aveco de Bondt
Uitvoering
Boele & van Eesteren
Bébouw Midreth