icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Den Haag

Sonate

In het najaar van 2019 is Boele & van Eesteren gestart met de bouw van woontorens Adagio en Bolero. De torens maken deel uit van het project Sonate in het Spuikwartier, hartje Den Haag, op de plek waar eerder de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken gevestigd waren.

Oppervlakte
Adagio: 24.915 m²
Bolero: 18.495 m²
Aantal eenheden
Adagio: 268 appartementen
Bolero 118 appartementen
Uitvoeringsperiode
eind 2019 - eind 2023
Sonate AI Adagio Schemerklein.jpg

Adagio

Adagio heeft een omvang van 1.215m2 BVO commerciële ruimte en 23.700 m2 wonen, waarin 268 twee-, drie- en vierkamerappartementen zijn gerealiseerd. Adagio isbovenop de bestaande parkeergarage van het voormalige gebouw van de ministeries van Justitie en Binnenlandse zaken gerealiseerd, wat de fundering van het gebouw zeer complex maakt. Het project is begin september 2023 opgeleverd.  2287815.jpg

Bolero

Bolero is met 18.210 m2 BVO wonen en 285 m2 BVO commerciële ruimte wat kleiner qua omvang en biedt plaats aan 188 twee-, drie- en vierkamerappartementen. De werkzaamheden voor Bolero zijn begin 2020 gestart en in september 2022 afgerond. De torens verrijzen op een prominente locatie en daarom is er gekozen voor een kwalitatieve hoogwaardige afwerking. Een hoog afwerkingsniveau dat binnen wordt voortgezet, zowel in de verkeersruimtes als in de appartementen.

Sonate spuikwartier

Het project Sonate spuikwartier is geïnitieerd door het samenwerkingsverband Sonate Spuikwartier c.v., bestaande uit DW Property (voorheen Reggeborgh Vastgoed), VolkerWessels en Delta Development Group. In deze eerste fase van het project worden twee woontorens ontwikkelt en gerealiseerd. In een later stadium wordt het plan voor een derde woontoren, Cantate, verder uitgewerkt.

Benieuwd naar de renovatie van de Turfmarktgarage?

Bekijk bijgaande video voor een korte uitleg over de Turfmarktgarage.

Partijen

Opdrachtgever
Sonate Spuikwartier c.v.
(DW Property (voorheen Reggeborgh Vastgoed), VolkerWessels,
Delta Development Group)
Architect