icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Ridderkerk

Slikkerveer

Er is een grote behoefte aan eengezinswoningen voor een betaalbare prijs in Ridderkerk. Met de bouw van 191 huur- en koopwoningen in de bestaande wijk Slikkerveer is voor een deel in deze behoefte voorzien.

Aantal eenheden
19 woningen
Uitvoeringsperiode
oktober 2008 - mei 2011
Slikkerveer 08

PlusWonen concept

Wij bouwden hier volgens het PlusWonen concept wat maakte dat de woningprijzen voor meer mensen bereikbaar werden. Door de logistiek goed te regelen en in kleine aantallen te bouwen, hoefden de bewoners niet lang uit hun bestaande woningen en konden ze snel verhuizen binnen de wijk waarna weer een nieuwe fase van start kon. 

Duurzaam en betaalbaar bouwen

Dit project bestaat uit ruime eengezinswoningen voor zowel de huur- als de koopsector. Aangezien PlusWonen voor een heel groot deel uit geprefabriceerde elementen bestaat, is niet alleen de kwaliteit erg hoog, maar is het bouwproces ook extra snel. Niet alleen de kosten worden daardoor beperkt, de overlast voor de omwonenden wordt hiermee nadrukkelijk beperkt. Daarnaast is het project in fasen gebouwd, om de huidige bewoners de mogelijkheid te bieden van hun oude woning te verhuizen naar een nieuwe woning binnen de wijk.

Pluswonen is conceptueel bouwen. Ontwikkelen en bouwen vanuit vaste uitgangsputnen, waardoor men niet iedere keer het wiel opnieuw uit hoeft te vinden. Dit levert naast enorme besparing in kosten, ook veel meer snelheid zowel bij ontwikkelen als bouwen.

Partijen

Opdrachtgever
Woonvisie Ridderkerk
Architect
4D architecten
Constructeur
Aveco de Bondt
Uitvoering
Boele & van Eesteren