icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Voorburg

Sijtwende deelgebied 5 - appartementen

Sijtwende is onderdeel van de aanleg van de NORAH (Noordelijke Randweg Haaglanden), ligt in de voormalige gemeente Voorburg en verbindt de A4, de A44, Leidschenveen en regionaal voorzieningencentrum Leidschenhage.

Oppervlakte
4.100 m²
Aantal eenheden
112 appartementen
Sijtwende 06

Het project

Dit project is mogelijk gemaakt door een innovatief plan waarbij de door ons ontwikkelde en gebouwde woningen de aanleg van de weg mogelijk maakte. In totaal zijn 700 woningen gerealiseerd verdeeld over 5 deelgebieden. Zowel appartementen als grondgebonden woningen. Het project wordt gezien als een geslaagd voorbeeld van intensief ruimtegebruik en een goed werkende publiek private samenwerking. 

Dubbel grondgebruik Sijtwende

De grond voor het plan Sijtwende is gelegen tussen Voorburg en Leidschendam. Op een oorspronkelijk beschikbare oppervlakte van circa 22 hectare wordt door dubbel grondgebruik en uitgekiende toepassing van infrastructuur circa 27 hectare aan woon-, werk- en verkeersvoorzieningen ontwikkeld. Het plan Sijtwende is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen Rijkswaterstaat, VROM, de gemeente Leidschendam/Voorburg, de regio Haaglanden en VolkerWessels.

Ondergrondse en bovengrondse tunnel

Het hoogteverschil dat ontstaat door het inpassen van een bovengrondse tunnel overdekt met grond, de wijkinfrastructuur en speel- en recreatieruimte bieden vele stedebouwkundige uitdagingen. Er is een 'holle' dijk in het landschap gelegd, die vele onverwachte mogelijkheden biedt in een daardoor verrassende woonwijk.

Partijen

Opdrachtgever
Sijtwende
Architect
Hagenbeek Architecten BNA
Constructeur
Raadgevend Ingenieursbureau Peree
Uitvoering
Boele & van Eesteren