icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Hilversum

Schoolcampus + Zorg Merem

Op het terrein van Merem heeft Boele & van Eesteren een nieuwe school voor speciaal onderwijs van De Kleine Prins met een behandelcentrum voor kinderrevalidatie van Merem gerealiseerd. Dit is de eerste stap in de realisatie van een unieke campus op de hoofdlocatie van Merem in Hilversum, waar medische revalidatie, regulier- en speciaal onderwijs, sport- en kinderopvangfaciliteiten samenkomen.

Oppervlakte
5.900 m²
Uitvoeringsperiode
September 2017 - september 2018
180796.jpg

Bouwteam

Boele & van Eesteren is door Merem gevraagd om in bouwteamverband het eerste deel van de schoolcampus te ontwikkelen. Door al in een vroegtijdig stadium inbreng te hebben is er een plan ontstaan dat nog beter aansluit op de wensen van Merem en De Kleine Prins.

180703.jpg

Speciaal onderwijs

De school voor speciaal onderwijs heeft een bruto vloeroppervlakte (BVO) van 5.000 . Het behandelcentrum met verwarmd zwembad een oppervlakte van 900 . Het ontwerp is door MAS Architectuur gemaakt in nauwe samenwerking met alle toekomstige gebruikers. Het gebouw is eind 2018 in gebruik genomen door de leerlingen en de verschillende patiëntengroepen. 

Partijen

Opdrachtgever
Merem
De Kleine Prins
Architect
MAS Architecten
Constructeur
Aveco de Bondt