icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Gouda

Ronsseveld

Ronsseveld is een aantrekkelijk woongebied dat Boele & van Eesteren in eigen beheer, in nauwe samenwerking met Zorgpartners Midden Holland en de woningcorporatie, ontwikkeld heeft.

Uitvoeringsperiode
Januari 2006 - april 2012
Oppervlakte commerciële ruimte
3.300 m²
Aantal eenheden
110 zorgunits
156 koopwoningen
64 jongeren-huurappartementen
Aantal parkeerplaatsen
381
Ronsseveld 10

Sfeervol

Het project is gefaseerd uitgevoerd waarbij steeds rekening gehouden diende te worden met de bewoners van het gebied. De gebouwen zijn gelegen rondom een sfeervol plein met veel groen en bijzondere waterpartijen. De loopbrug vormt de verbinding tussen het gebied, het station en het centrum van Gouda. Het plan omvat zes woontorens waaronder een verzorgingshuis, huurappartementen voor jongeren en een ondergrondse parkeergarage.

Zorgcentrum

Het zorgcentrum biedt plaats aan circa 110 zorgunits, circa 45 meer zelfstandige woonunits en een groot aantal algemene gemeenschappelijke voorzieningen zoals een restaurant, ruimten voor fysiotherapie en een fitnessruimte. Deze onderdelen zijn in november 2008 opgeleverd.

Onder het verzorgingshuis en het binnenterrein is een éénlaagse parkeergarage gerealiseerd die ruimte biedt voor 381 parkeerplaatsen. Het terrein boven de parkeergarage is ingericht als plein / plantsoen. Via een loopbrug is er een verbinding gemaakt met het Groene Hart ziekenhuis.

Woontoren

De woontorens bieden ruimte aan 64 jongeren-huurappartementen in Ronsseveste voor Woningbouwvereniging Mozaïek Wonen, 156 koopappartementen verdeeld over de torens Ronsseburght, Ronssetoren, in Ronssegaerde I, II en III. Daarnaast is er ca. 3.300 m² bruto vloeroppervlak aan commerciële ruimte gerealiseerd. 

Partijen

Opdrachtgevers
Projectontwikkelingscombinatie Bèta:
Boele & van Eesteren
Bouwmij
Architect
EGM Architecten
Constructeur
Aronsohn Raadgevende Ingenieurs
Uitvoering
Boele & van Eesteren