icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Boele & van Eesteren heeft in het historische centrum van Vlaardingen een kerkzaal en 24 koopappartementen ontwikkeld. Het project sluit aan bij de bestaande 135 jaar oude klokkentoren van de H. Joannes de Dooperkerk.

programma
Klokkentoren
kerkzaal
24 appartementen
Uitvoeringsperiode
december 2005 opgeleverd
Residence 09

Résidence Callenburgh verenigt oud en nieuw

In 1869 kwam de door Cuypers ontworpen H. Johannes de Dooperkerk aan de Hoogstraat te Vlaardingen gereed. In de zestigerjaren is het kerkgebouw vervangen waarbij de negentiende-eeuwse toren is blijven staan. Inmiddels zijn de eisen van de kerk veranderd, deze zijn door Boele & van Eesteren plan- en projectontwikkeling in samenspraak met het kerkbestuur beantwoord: een spannende combinatie van de bijna 135 jaar oude klokkentoren met een intieme kerkzaal en daaromheen 24 comfortabele appartementen. Zo verenigt Résidence Callenburgh oud en nieuw. Bij het ontwerpen van Résidence Callenburgh is een stedenbouwkundige schakel gerealiseerd tussen de historische Hoogstraat en de Gedempte Biersloot. Op deze manier wordt een prachtige woonlocatie gecreëerd in het historische hart van Vlaardingen, met uitzicht op de Vlaardingse Vaart. Achter dit gebouw bevindt zich een nieuw rooms-katholieke kerk, bestemd voor drie samengevoegde Vlaardingse parochies. De ingetogen stoere baksteenarchitectuur van het plan draagt bij tot de inpassing van het project in de omgeving doordat het geen ruimte vraagt, maar juist een gevoel van ruimte creëert.

Partijen

Opdrachtgever
Boele & van Eesteren
Architect
01-10 Architecten
Constructeur
Adviesbureau L. Looije
Uitvoering
Boele & van Eesteren