icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Eindhoven

Rabobank

Tegenover het station in Eindhoven realiseerde Boele & van Eesteren met Stam + De Koning Eindhoven het nieuwe kantoor voor Rabobank Eindhoven. Het gebouw beslaat 28.000m2 BVO een parkeergarage van 8.000m2. Het kantoor werd in mei 2017 opgeleverd aan opdrachtgever OVG Real Estate en werd in oktober van datzelfde jaar in gebruik genomen door de Rabobank.

Oppervlakte
36.000 m²
BREEAM
Excellent
Uitvoeringsperiode
April 2015 - mei 2017
Commercieel en kantoren
Parkeervoorziening 13.600 m²
Kantoor 28.000 m²
1721222.jpg

Bijzondere gevel

Het nieuwe gebouw kenmerkt zich door een gevel met sprongen; zowel vooruitstekend als terugliggend. De gevel is verder opgebouwd uit aluminium puien met een verschillend ritme en uit aluminium beplating in combinatie met keramische tegels. De gevelbanden geven een extra accent aan de gevel. Aan de voorzijde bevindt zich een plaza als overkapping van de parkeergarage. Aan de binnenzijde bevindt zich een royaal atrium.

1858243.jpg

Het nieuwe werken

De werkomgeving in het nieuwe kantoor van de Rabobank speelt goed in op samenwerking en bevordert het nieuwe werken, doordat er naast werk- en vergaderruimtes ook is gedacht aan ontmoetingsplekken en ruimtes voor presentaties en workshops. Het kantoor geeft ruimte aan 1575 werkplekken voor 2000 medewerkers van de bank.

Duurzaamheidsambities

In de nieuwe huisvesting van Rabobank Eindhoven is gebruik gemaakt van verschillende duurzame technologiën. Zo is bijvoorbeeld het prototype van PowerWindows toegepast. Dit zijn transparante, energie opwekkende ramen. Contractueel is het gebouw uitgewerkt tot Breeam ‘Very Good’. Uiteindelijk heeft Rabobank Eindhovern een BREEAM-NL Excellent Oplevercertificaat gekregen. 

Benieuwd naar het eindresultaat?

Bekijk bijgaande video voor een impressie van de werkzaamheden van start bouw tot oplevering. 

Partijen

Opdrachtgever
OVG REF Kantoren bv
Architect
UNStudio
Constructeur