icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rotterdam

Parkeergarage Sint Franciscus Gasthuis

Het Sint Franciscus Gasthuis besloot in 2003 om hun parkeercapaciteit te vergroten door middel van het bouwen van een parkeergarage. De bestaande parkeercapaciteit was te klein en op basis van de geplande uitbreidingen ontstond een structurele behoefte aan uitbreiding van de parkeercapaciteit.

Oppervlakte
11.345 m²
Uitvoeringsperiode
2007 opgeleverd
Sint 06

Heldere verkeerscirculatie

Met het oog op patiëntvriendelijkheid is de positie van de garage bepaald dichtbij de hoofdingang. Het voorterrein is met de komst van de garage ook opnieuw ingericht. Het doel van het ontwerp was een overzichtelijke verkeerssituatie voor het ziekenhuis creëren. Een goede scheiding van inkomend en uitgaand verkeer, gescheiden route voor taxi's en het afzetten van personen en een separate ambulance ingang leiden samen tot een heldere verkeerscirculatie. In de ontworpen parkeergarage is ruimte voor 900 auto's.

Partijen

Opdrachtgever
Raad van Bestuur St. Franciscus Gasthuis
Architect
De Jong Gortemaker Algra architecten
Constructeur
Ingenieursbureau Smit-Westerman
Uitvoering
Boele & van Eesteren