icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Met Parc Drieën-Huysen heeft Boele & van Eesteren een aantrekkelijke plek gerealiseerd met samenhang in de architectuur en zorgvuldige vormgegeven buitenruimtes. Een plek waar mensen graag willen zijn!

Oppervlakte
16.112 m²
Aantal eenheden
80 sociale huurappartementen
81 zorgeenheden
Uitvoeringsperiode
Juni 2016 - september 2017
1857773.jpg

De realisatie

In juli 2017 heeft Boele & van Eesteren de eerste fase van Parc Drieën-Huysen opgeleverd. In een bouwtijd van één jaar en 4 maanden zijn een verpleeghuis en twee appartementengebouwen gerealiseerd. De ontwikkeling was eveneens in handen van Boele & van Eesteren. Het verpleeghuis is gebouwd voor Zonnehuisgroep Vlaardingen, de twee gebouwen met appartementen voor Woningstichting Samenwerking.

Appartementen en zorg

Het nieuwe verpleeghuis met de naam Drieën-Huysen Zuid heeft 81 appartementen van ongeveer 45 m2 voor mensen met een lichamelijke aandoening (somatisch). Iedereen woont in een eigen appartement bestaande uit een woonkamer met keukenblokje, frans balkon en een aparte slaapkamer. Ook is er een ruime badkamer aanwezig waar gebruik kan worden gemaakt van een plafond-tillift. Elke verdieping heeft een gezamenlijke woonkamer en keuken, waar samen gekookt en gegeten kan worden. Het verpleeghuis is verbonden met de twee appartementengebouwen door middel van een overdekte verbinding, waarin allerlei faciliteiten opgenomen zijn, zoals een brasserie, kapper en pedicure.

De appartementengebouwen gelegen naast het verpleeghuis biedt plek voor mensen die zelfstandig willen wonen, maar wel met de mogelijkheid zorg af te nemen.  De 80 appartementen worden verhuurd en toegewezen door Woningstichting Samenwerking. Zonnehuisgroep Vlaardingen draagt kandidaten met een zorgindicatie aan. De driekamerappartementen zijn ruim van opzet (ongeveer 65-70 m2). Elk appartement heeft een eigen balkon en een ruime badkamer. De appartementen zijn ook uitermate geschikt voor echtparen, waarvan een partner zorg nodig heeft, maar de andere partner niet.

Partijen

Downloads