icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Boele & van Eesteren realiseerde in samenwerking met Stam + Koning B.V. de nieuwbouw Nolenshaghe | Preva verpleeghuis.

Oppervlakte
10.666 m²
Programma
Verpleeghuis
Uitvoeringsperiode
februari 2010 - juni 2013
Nolenshaghe 05

Een nieuw verpleeghuis

Dit project is ontwikkeld in opdracht van Saffier De Residentiegroep, naar het ontwerp van Jorissen Simonetti Architecten en is gesitueerd aan de Mgr. Nolenslaan te Den Haag, de locatie van het oude Verpleeghuis Preva. De nieuwbouw telt acht bouwlagen; een parkeerkelder, de parterre en daarboven zes verdiepingen. Op de parterre bevinden zich de binnentuin, het restaurant en diverse behandelruimtes.

Eigentijds en kleinschalig

In het nieuwe verpleeghuis Preva woont men in een huiselijke omgeving gecombineerd met goede behandel- en zorgmogelijkheden. Saffier De Residentiegroep gaat hierbij uit van de identiteit van de bewoner. Kleinschaligheid en doelgroepen zijn hierbij de trefwoorden. Het ontwerp heeft zich gericht op kleinschalig wonen in een groep die deel uitmaakt van een groter geheel. Elke bewoner heeft een eigen kamer en eigen badkamer met toilet. De bewoners hebben verder een gedeelde huiskamer/woonkeuken. Wat betreft de doelgroepen is bij de nieuwbouw uitgegaan van cliënten met niet aangeboren hersenletsel, van cliënten die tijdelijk verblijven en komen revalideren en cliënten die intensieve zorg nodig hebben en langdurig in Preva wonen. Ook is voorzien in een afdeling voor palliatieve terminale zorg.

Partijen

Architecten
Jorissen Simonetti Architecten
Van Der Laan Bouma Architecten