icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Direct aan de Kijkduinse boulevard realiseert Boele & van Eesteren ‘Nieuw Kijkduin’. Nieuw Kijkduin is onderdeel van de nieuwe skyline aan de boulevard van Kijkduin. In totaal worden er 266 appartementen en ruim 17.000 m2 aan commerciële ruimten gerealiseerd.

Oppervlakte
17.000 m2 aan commerciële ruimten
Aantal eenheden
266 appartementen
Uitvoeringsperiode
Medio 2018 - medio 2024
2782_kijkduin_ext_kijkduin_vv_a4_01 (2).jpg

Het plan

Het plan, dat in opdracht van ontwikkelaar FRED Developers wordt uitgevoerd, bestaat uit een combinatie van koop- en huurappartementen. De verdiepte stallingsgarage wordt voorzien van individuele bergingen voor de bewoners van Nieuw Kijkduin.

Fase 1

Nieuw Kijkduin – Fase 1 bestaat uit gebouwen Poniente, Vendaval en Gregale. In totaal zijn er in deze fase 112 appartementen gerealiseerd. De plint van de gebouwen is bestemd voor een gevarieerde functiemix van retail, horeca en food. In de eerste fase van Nieuw Kijkduin zijn zowel koop- als huurappartementen gerealiseerd. In gebouw Poniente zijn de koopappartementen gelegen en gebouwen Vendaval en Gregale omvatten de huurappartementen. De bouw van de eerste fase is in het voorjaar van 2018 van start gegaan en gebouwen Poniente en Vendaval zijn in juni 2020 opgeleverd. Gebouw Gregale is in november 2020 opgeleverd. 

Fase 2

Nieuw Kijkduin – Fase 2 omvat de realisatie van 154 koopappartementen, 6.700 m2 commerciële ruimte met retail en horeca en parkeergelegenheid verdeeld over 4 gebouwen; Tramontana, Levanter, Lombarde en Sirocco. De werkzaamheden ten behoeve van Nieuw Kijkduin – Fase 2 zijn eind 2020 gestart met het inrichten van het bouwterrein en het aanbrengen van de grondkerende wand. Aansluitend is het voormalige winkelcentrum gesloopt. Het project wordt in 2024 opgeleverd. 

Duurzaam & natuur

Het beste van Kijkduin blijft bewaard. Het blijft een fijne familiebadplaats met rust, natuur en breed strand met volop recreatie- en sportmogelijkheden. Bij de herontwikkeling van de badplaats ligt de focus op duurzaamheid. Zo wordt het nieuwe Kijkduin volledig gasvrij opgeleverd en worden zowel de appartementen als de commerciële ruimtes voorzien van zonnepanelen. De commerciële ruimten worden uitgerust met groene ‘mos-sedum’ daken, wat bijdraagt aan de waterbuffer van het geheel, de zuivering van de lucht en gaat de opwarming van het dak tegen.

Nieuw Kijkduin is opgenomen in het visieboek van Boele & van Eesteren. Bekijk hier het visieboek. 

Partijen

Architect
KOW
Studio Piet Boon
Ontwerp Studio Jan des Bouvrie
Opdrachtgever
FRED Developers bv