icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf heeft Bouwcombinatie NCIA, bestaande uit Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw, de nieuwbouw en renovatie van het NATO Communications and Information Agency (NCIA) gerealiseerd.

Oppervlakte
Nieuwbouw: 11.000m²
Renovatie: 13.500m²
Uitvoeringsperiode
Mei 2017 - medio 2021
_DSC8714151.jpg

Agentschap van de NAVO

NCIA is een agentschap van de NAVO met als taken ICT-dienstverlening en ondersteuning in communicatie. De voormalige huisvesting aan de Oude Waalsdorperweg te Den Haag bood niet meer genoeg ruimte. Daarnaast was het pand toe aan een grondige renovatie.

Nieuwbouw & renovatie

De nieuwbouw heeft een omvang van circa 11.000 m². Bijzonder in het ontwerp zijn de keramische borstweringen in de gevels, die zijn vormgegeven als de NAVO-ster. Ook is het terrein vergroot en zijn er meer parkeerplaatsen gerealiseerd. De renovatie betrof circa 13.500 m². 

Het project is gefaseerd uitgevoerd. De nieuwbouw is medio 2018 afgerond en de renovatiefase is medio 2019 gestart. De werkzaamheden ten behoeve van de renovatie zijn medio 2021 voltooid.

Partijen

Opdrachtgever
Rijksvastgoedbedrijf
Architect
MVSA Architects
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Almere
Uitvoering
Bouwcombinatie NCIA Integraal
Boele & van Eesteren
Visser & Smit Bouw
HOMIJ Technische Installaties