icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf heeft Bouwcombinatie NCIA, bestaande uit Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw, de nieuwbouw en renovatie van het NATO Communications and Information Agency (NCIA) gerealiseerd.

Oppervlakte
Nieuwbouw: 11.000m²
Renovatie: 13.500m²
Uitvoeringsperiode
Mei 2017 - medio 2021
_DSC8714151.jpg

Agentschap van de NAVO

NCIA is een agentschap van de NAVO met als taken ICT-dienstverlening en ondersteuning in communicatie. De voormalige huisvesting aan de Oude Waalsdorperweg te Den Haag bood niet meer genoeg ruimte. Daarnaast was het pand toe aan een grondige renovatie.

Nieuwbouw & renovatie

De nieuwbouw heeft een omvang van circa 11.000 m². Bijzonder in het ontwerp zijn de keramische borstweringen in de gevels, die zijn vormgegeven als de NAVO-ster. Ook is het terrein vergroot en zijn er meer parkeerplaatsen gerealiseerd. De renovatie betrof circa 13.500 m². 

Het project is gefaseerd uitgevoerd. De nieuwbouw is medio 2018 afgerond en de renovatiefase is medio 2019 gestart. De werkzaamheden ten behoeve van de renovatie zijn medio 2021 voltooid.

Partijen