icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Abcoude

Meerlanden

In samenwerking (PPS) met de gemeente Abcoude ontwikkelde en realiseerde Boele & van Eesteren de wijk "Meerlanden" te Abcoude. Boele & van Eesteren verzorgde de integrale planontwikkeling, dat wil zeggen van bestemmingsplan, infrastructuur, woningbouw tot en met het straatmeubilair.

Oppervlakte
39.450 m²
Aantal eenheden
224 woningen
Uitvoeringsperiode
september 2004 opgeleverd
Meerlanden 05

Stedebouwkundig ontwerp

Leo de Jonge was verantwoordelijk voor het stedebouwkundig ontwerp en heeft samen met de bureaus van Herk & de Klein, Brouwer Steketee en Visser & Beerman de woningen getekend. Het totale project bedroeg circa 45 miljoen euro. De thema's voor het ontwerp van de "Meerlanden" zijn ontleend aan het omliggende landschap en uit de bestaande bebouwde kom. Het ontwerp voor "Meerlanden" haakt niet alleen in op omringend landschap en bebouwing, het brengt ook een eigen kwaliteit in: het thema van singels en groen, van vergezichten en besloten laantjes, van kleinschalige en afwisselende woonmilieus als onderdelen van een helder en ruim opgezet uitbreidingsplan.

"Leeuwenburgh"

In november 2003 was de laatste fase van het project Meerlanden gestart en in september 2004 gerealiseerd. De bouw van de 8 appartementen en 2 penthouses heeft de naam "Leeuwenburgh" meegekregen. Het project is ontworpen door Architecten Consort en is ontwikkeld en gerealiseerd door Boele & van Eesteren. Een rijke architectuur, een zeer ruime maatvoering en luxe afwerking kenmerken dit appartementencomplex. 

Partijen

Opdrachtgever
Boele & van Eesteren
Architecten
Leo de Jonge
Brouwer Steketee
Van Herk & de Kleijn, Amsterdam
Visser en Beerman, Rotterdam
Architecten Consort
Constructeurs
ir. C. van Ruitenberg
Raadgevend ingenieursbureau Schaeffer
Uitvoering
Boele & van Eesteren