icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rotterdam

LLoyd Yard

In opdracht van Kondor Wessels Vastgoed realiseert Bouwcombinatie Kroon & de Koning | Boele & van Eesteren VOF het project Lloyd Yard op de Rotterdamse Lloydpier.

Oppervlakte
Ca. 48 m² en 171 m²
Aantal eenheden
139 appartementen
Uitvoeringsperiode
eind 2021 - eind 2023
keyvisual-lloydyardbabel.jpg

Het plan

Lloyd Yard omvat een verdiepte parkeergarage met daarboven 136 appartementen verdeeld over 5 blokken: Kratonblok, Loods Bali woningen, Maasblok, Maasvensterblok en Lloydblok. De werkzaamheden zijn eind 2021 gestart.

Een divers kadebeeld

Het ontwerp van Lloyd Yard is geïnspireerd op het kadebeeld van vroeger: grote panden met een uitstraling, wisselend in omvang en hoogte. De bouwdelen scheiden zich van elkaar door middel van verschillende stijlen en identiteiten.

Het Kratonblok bevat 53 huurwoningen. De overige blokken bevatten 83 koopwoningen. De woonoppervlaktes variëren tussen de ca. 48 m2 en 171 m2. Aan de binnenzijde van de blokken komt een grote semipublieke binnentuin die via het Maasvenster uitzicht heeft op de Nieuwe Maas. 

2291828.jpg

Lloyd Pier

Lloyd Yard  is gelegen op de Rotterdamse Lloydpier. Een gebied volop ontwikkeling; gelijktijdig wordt het naastgelegen project Babel gebouwd. Babel omvat een verdiepte parkeergarage met daarboven 24 appartementen naar ontwikkeling van AM. De bouw van Babel is eveneens in handen van Bouwcombinatie Kroon & de Koning | Boele & van Eesteren VOF.

Lloyd Yard is opgenomen in het visieboek van Boele & van Eesteren, bekijk hier

Partijen

Opdrachtgever
Kondor Wessels Vastgoed
Uitvoering
Bouwcombinatie Kroon & de Koning en
Boele & van Eesteren VOF
Architect (Kratonblok, Loods Bali woningen en Maasvenster)
Architect (Maasblok & Lloydblok)
Architect ((daktuinen en binnentuin)
ZUS