icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Scheveningen

Inntel Hotels
Den Haag Marina Beach

Op de kop van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen markeert het Inntel Hotel Den Haag Marina Beach het einde van de boulevard en de entree van de haven. Het hotel van circa 11.000 m2 omvat 226 kamers, een restaurant, bar en wellness faciliteiten. De realisatie is eind 2020 afgerond en hotel heeft in het voorjaar van 2021 haar deuren geopend voor hotelgasten.

Oppervlakte
11.000 m²
Aantal eenheden
226 hotelkamers
Uitvoeringsperiode
November 2018 - november 2020
Aantal verdiepingen
12
2044305.jpg

Realisatie

Het project is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met gemeente Den Haag en is onderdeel van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd. Het ontwerp komt van KCAP Architects & Planners en is geïnspireerd op het wisselende profiel van zeilboten. De bouw van het hotel is uitgevoerd door Boele & van Eesteren. De installaties waren in handen van Homij Technische installaties.

Zeilen in de wind

De architectuur van het hotel verwijst naar de dynamiek bij de start van een zeilrace, met opbollende zeilen in de wind. Op de begane grond zit een restaurant met terras, bovenin de welness met zwembad en een dakterras met zicht over de haven en zee. De trapeziumachtige grondvorm is in verschillende richtingen afgesneden en opgetild waardoor een dynamisch volume ontstaat. Dit effect wordt versterkt door gebouwhoge driehoeken, waarin de richting van de gevel verandert.

Boele & van Eesteren is in het najaar van 2018 gestart met de bouw van het Inntel Hotels Den Haag Marina Beach. Na een bouwperiode van 2 jaar is het hotel in november 2020 opgeleverd.

Noordelijk Havenhoofd

Het Noordelijke Havenhoofd wordt door herontwikkeld om ruimte te maken voor nieuwe werkgelegenheid, bedrijvigheid, horeca en recreatie in het gebied. Het plan wordt uitgewerkt door het Viscluster, met ondernemers uit het gebied, de gemeente Den Haag en VolkerWessels Vastgoed. De totale ontwikkeling omvat ca. 85.000 m2 bruto vloeroppervlakte nieuwbouw en een herinrichting van het openbaar gebied. De individuele deelplannen worden gefaseerd uitgevoerd.

Partijen

Opdrachtgever
VolkerWessels Vastgoed
Architect
KCAP Architects & Planners
Constructeur
Aveco de Bondt
Uitvoering
Boele & van Eesteren
Installateur
HOMIJ Technische Installaties

Downloads