icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amsterdam

ING House

Ontwerp uitgangspunt van het ING house was een duurzaam gebouw dat door het gebruik van volledige glazen gevels en vernieuwende installatietechnieken transparantie en vriendelijkheid uitstraalt voor zowel de mensen die werken in het gebouw als de mensen die het gebouw van buiten aanschouwen.

Oppervlakte
20.000 m²
Uitvoeringsperiode
1999 - 2002
ING AI 02

Superdutch

Dit spectaculaire gebouw, wat in de stroming Superdutch past, is ontworpen door Meyer en Van Schooten Architecten. De bijzondere vorm van ING House heeft een hoogteverschil van bijna 18 meter tussen kop en staart. Het is een bijzonder gebouw dat zich door de locatie en het programma voor het hoofdkantoor van de ING Groep manifesteert als een landmark aan de entree van de Amsterdamse Zuidas en de stad Amsterdam. Naast het kantoorgebouw is tevens een tweelaagse ondergrondse parkeergarage  gerealiseerd, inclusief 150 parkeerplaatsen.

Partijen

Opdrachtgever
Ontwikkelingscombinatie ING-Blauwhoed v.o.f.
Architect
Meijer en Van Schooten Architecten
Constructeur
Aronsohn Raadgevend Ingenieurs,
Uitvoering
Bouwcombinatie SamenwerkING