icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Boele & van Eesteren heeft in samenwerking met de Stichting Bronovo- Nebo een plan naast het Bronovo Ziekenhuis voor de nieuwbouw van 32 appartementen, een Zorgplint en een tweelaagse parkeergarage ontwikkeld. De renovatie van de naastgelegen Zusterflat, die tegenwoordig HubertusToren heet, maakt deel uit van het plan.

Oppervlakte
15.245 m²
Programma
32 appartementen
parkeergarage
zorgplint
Renovatie HubertusToren
Uitvoeringsperiode
november 2009 opgeleverd
HubertusStaete 05

HubertusStaete

HubertusStaete ligt in een wijk die is aangewezen als Rijksbeschermd Stadsgezicht. Dat schept verplichtingen die we maar al te graag nakomen. De architect heeft het eigentijdse comfort van 32 luxe woningen verpakt in een klassieke vormgeving die naadloos aanluit bij de kenmerkende architectuur voor dit deel van Benoordenhout. Met een warme, dieprode baksteenarchitectuur, horizontale lijnen en zonder overbodige franje. De grote houten kozijnen en keramische dakpannen maken het beeld compleet. Het zijn kenmerken van de Haagse School; een stroming binnen de architectuur uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Gedragen door architecten als Wouda en Dudok met een voorliefde voor functionalisme en kubisme. Achter de markante bakstenen gevel van HubertusStaete schuilen hypermoderne appartementen die garant staan voor intimiteit en wooncomfort.  De indeling en afwerking van de appartementen zijn afgestemd op de individuele wensen van de toekomstige eigenaars. Een onder het gebouw gelegen parkeergarage, met voor elk appartement een eigen parkeerplaats, en een berging maken het geheel compleet. HubertusStaete biedt veiligheid, gemak en comfort tot in lengte van jaren.

Zorgplint

Aan de achterzijde en onder het appartementencomplex is voor Bronovo een Zorgplint gerealiseerd. De begane grond huisvest een eerstelijns gezondheidscentrum met een aantal huisartsen, fysiotherapeuten, een apotheek en een screeningscentrum. Op de bouwlaag onder de begane grond is de hart- en longrevalidatie van Bronovo gevestigd. Wanneer iemand een beroep moet doen op specialistische medische zorg kan men terecht in het om de hoek gelegen Bronovo Ziekenhuis.

Renovatie Zusterflat

De voormalige Zusterflat, die in 1963-1964 al door Boele & van Eesteren is gerealiseerd, is volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. De HubertusToren bestaat uit 59 wooneenheden, met één-, twee- en driekamerappartementen en een penthouse op de 14e verdieping. De éénkamerwoningen op de eerste en derde verdieping zijn bestemd voor medewerkers van Bronovo. De overige woningen worden verhuurd.

Partijen

Opdrachtgever
Boele & van Eesteren
Architect
Weeda van der Weijden
Constructeur
Ingenieursbureau Concretio
Uitvoering
Boele & van Eesteren