icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Eind 2021 is de volgende fase in de bouw van Holland Park Diemen gestart. De komende jaren worden Blok 8, Toren 5 en Toren 6 op deze locatie gerealiseerd.

Oppervlakte
41.001 m²
Aantal eenheden
296 appartementen
Uitvoeringsperiode
eind 2021 - eind 2024
Aantal parkeerplaatsen
257 parkeerplekken
886 fiets parkeerplekken
Commercieel
9 commerciële ruimten
2290025.jpg

Programma

Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Amvest en omvat 296 appartementen, 9 commerciële ruimten, 257 parkeerplekken en 886 fiets parkeerplekken. De realisatie is in handen van Bouwcombinatie Holland Park Diemen (Boele & van Eesteren | Kondor Wessels Amsterdam). De bouw wordt naar verwachting eind 2024 afgerond.

Masterplan Holland Park

Deze fase van in totaal 41.001 m2 vormt het sluitstuk van het masterplan Holland Park. De wijk is ontworpen door de architect en stedenbouwkundige Sjoerd Soeters en heeft gelijkenis met het door hem eveneens ontworpen Java-eiland en Sluseholmen in Kopenhagen. Holland Park wordt gekenmerkt door de grote diversiteit in soorten woningen en gevelafwerkingen. Tussen de woningen bevinden zich grachten, straatjes en groene binnentuinen. De eerste woningen van de wijk zijn in mei 2017 opgeleverd.

Partijen

Opdrachtgever
Amvest Development
Architecten
PPHP
ZZDP
Dik Smeding
Uitvoering
Bouwcombinatie Holland Park Diemen
(Boele & van Eesteren en
Kondor Wessels Amsterdam)