icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

In opdracht van ING Real Estate heeft Boele & van Eesteren de afbouw van het project "De Hoftoren" gerealiseerd en gecoördineerd. De hoogte van de hoftoren is 154 meter, wat een prachtig uitzicht over Den Haag en omstreken creëert vanuit de hoger gelegen etages.

Oppervlakte
46.000 m²
Aantal eenheden
Kantoorgebouw
Parkeerruimte
Uitvoeringsperiode
juli 2003 opgeleverd
Hoftoren 01

Het project

De Rijksgebouwendienst (RGD) heeft het gebouw gekocht en tot en met de 19e verdieping verhuurd aan het ministerie van OC&W. De 20e tot en met de 29e verdieping worden door het ministerie van VROM gehuurd. De architect is de Ontwerpgroep Trude Hooykaas. Het gebouw bestaat uit een hoog- en laagbouw gedeelte van respectievelijk 32 en 19 bouwlagen. Onder het maaiveld zijn 2 kelderverdiepingen gesitueerd met parkeerruimte en een fietsenstalling. De begane grond is het entree gebied van het gebouw, de 1e verdieping herbergt het restaurant en de 2e t/m de 29e verdieping zijn de kantoor verdiepingen. Boven de 29e verdieping is de technische installatie weggewerkt achter een schuin omhoog lopende gevel. Om alle verdiepingen snel bereikbaar te maken is de Hoftoren voorzien van een 15-tal liften. Het totale bruto vloeroppervlak bedraagt 46.000 m², waarop ca. 1600 werkplekken zijn gerealiseerd.

Partijen

Opdrachtgever
Rijksgebouwendienst
Architect
Ontwerpgroep Trude Hooykaas
Uitvoering
Boele & van Eesteren