icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Gouda

Gouwestek

Net even buiten Gouda wordt de nieuwe woonwijk Westergouwe gerealiseerd. In de komende 15 jaar worden er circa 4.000 woningen gebouwd in een gebied dat op 5 minuten fietsafstand ligt van het centrum van Gouda.

Aantal eenheden
16 woningen
Uitvoeringsperiode
Oktober 2015 - april 2016
1603092.jpg

Deelplannen

De wijk is onder te verdelen in vijf verschillende deelplannen: De Bolwerken, De Tuinen, De Grachten, Landelijk wonen en Waterwonen. Elk deelplan heeft zijn eigen karakter, sfeer en opzet. De deelplannen worden gefaseerd gebouwd. Boele & van Eesteren heeft Gouwestek gerealiseerd; onderdeel van De Tuinen.

Woningtypes

In de basis zijn er drie verschillende types waarbij er keuze was uit een tussenwoning (A) en twee verschillende hoekwoningen (B en C). De tussenwoning heeft twee gevelvarianten. Daarnaast waren diverse opties beschikbaar om de woningen nog beter aan te laten sluiten op de woonwensen en gezinssamenstelling van de kopers. De woningen zijn in april 2016 opgeleverd. 

Partijen

Opdrachtgever
VOF Westergouwe (VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed)
Architect
DE Architekten
Constructeur
Van Rossum
Uitvoering
Boele & van Eesteren