icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Aalsmeer

Floriworld

Boele & van Eesteren heeft in opdracht van KondorWessels Projecten (KWP) het nieuwe exprecience center FloriWorld gerealiseerd. Floriworld is een initiatief van Bloemen-bureau Holland, Royal FloraHolland en Dutch Experience Group en wordt hét experience center van de sierteeltsector.

Oppervlakte
6000 m2
Uitvoeringsperiode
April 2019 - april 2020
2028101.jpg

Realisatie

De bouw ging in april 2019 van start en werd na een kalenderjaar afgerond. Momenteel worden de attracties van het experience center ingebouwd door de exploitant en wordt het terrein verder ingericht.

Bollenvelden ter inspiratie

Het project is een ontwikkeling van KWP en heeft een oppervlakte van circa 6.000m2 verdeeld over twee bouwdelen; een 4-laags entreegebouw en een 2-laags attractiegebouw. Boele & van Eesteren was verantwoordelijk voor de casco realisatie van Floriworld, dat is opgebouwd uit een staalconstructie met kanaalplaatvloeren en een veelkleurige sandwichgevel. De veelkleurige gevel is geïnspireerd op bollenvelden en ook binnen in het door OZ ontworpen gebouw is de invloed van bloemen en planten terug te zien, bijvoorbeeld door de tulp-vormige vloerrand in het entreegebouw. 

FloriWorld biedt een beleving waar verwondering, bewondering en verbazing samen komen. FloriWorld laat bezoekers ervaren en ontdekken wat bloemen en planten kunnen betekenen in het dagelijks- en sociale leven. Het experience center is gelegen in Aalsmeer, de thuisbasis van de Nederlandse sierteeltsector. Jaarlijks worden er enkele honderdduizenden bezoekers verwacht.

Gefaseerde ontwikkeling

Met de realisatie van FloriWorld is de gefaseerde ontwikkeling van het Green Trade Center, Agora en het experience center afgerond. Het Green Trade Center (Waterdrinker) is met totaal 25.000m² aan planten, bloemen, potten en accessoires het grootste groen gerelateerde inkoopcentrum van Europa. Agora is een familiebedrijf in de sierteeltsector dat met deze ontwikkeling haar Nederlandse activiteiten centraliseert in Aalsmeer. Allen zijn gerealiseerd in samenwerking tussen KondorWessels Projecten en Boele & van Eesteren.

Partijen

Opdrachtgever
Kondor Wessels Projecten
Architect
OZ
Uitvoering
Boele & van Eesteren