icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Utrecht

Eykmanfhof

In opdracht van VolkerWessels Vastgoed heeft Boele & van Eesteren in Utrecht het project Eykmanhof gerealiseerd. Het project omvat de sloop van een toenmalig schoolgebouw (St. Majella Mavo), de nieuwbouw van 37 eengezinswoningen en 10 appartementen en sluit aan op een eerdere fase welke tevens door Boele & van Eesteren is opgeleverd.

Oppervlakte
8.322 m²
Aantal eenheden
37 woningen
10 appartementen
Uitvoeringsperiode
september 2008 opgeleverd
Eykmanhof 06

Kubistische Stijl

Het project bestaat uit 9 appartementen, een stallingsgarage, een maisonnettewoning, 15 stadswoningen en 22 singelwoningen. Het appartementengebouw is door middel van de maisonnettewoning met onderdoorgang verbonden met de stadswoningen. De singelwoningen manifesteren zich in 4 afzonderlijke blokken van geschakelde woningen en danken hun naam aan de ligging aan de singel. JHK Architecten ontwierp het project volledig in modern kubistische stijl. Dit komt vooral tot uiting in de platte daken en strak vormgegeven gevels, gemetseld met vlakke strengpersstenen en platvol voegwerk. Zowel de eengezinswoningen als de appartementen kenmerken zich door ruime vertrekken en een praktisch indeling.

Partijen

Architect
JHK Architecten
Constructeur
JHK Architecten
Constructeur
CAE Nederland B.V.