icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rotterdam

De Witte Keizer

Gelegen aan het Steiger, op de hoek van de Keizerstraat en de Vissersdijk, heeft Boele & van Eesteren in samenwerking met Dura Vermeer een 70 meter hoge woon- en kantoortoren gerealiseerd.

Oppervlakte
ca. 50.000 m²
Uitvoeringsperiode
oktober 2005 opgeleverd
Keizer 04

Bouwbesluit

Het project past uitstekend in de plannen van de gemeente Rotterdam om meer woningen te realiseren in de binnenstad, met name in het Laurenskwartier. De toren is een van de eerste nieuwbouwprojecten die voldoen aan de eisen die worden gesteld in het Bouwbesluit 2003. Dit betekent onder meer dat de verdiepingshoogte van de appartementen 2,60 meter bedraagt (was 2,40 meter in het vorige bouwbesluit) en de deuren 2,30 meter hoog zijn (was 2,10 meter). Deze royale maten sluiten goed aan op het luxe karakter van de toren. Door toepassing van speciale wanden- en vloeraansluitingen kan worden voldaan aan de nieuwe geluidsisolatiewaarde van minstens vijf procent. Wegens bouwlogistieke redenen is gekozen voor prefab beton voor de bouw van de toren.

Partijen

Opdrachtgever
BPF Bouwinvest
Architect
KCAP B.V.
Constructeur
Ingenieursbureau Zonneveld
Uitvoering
Boele & van Eesteren
Dura Vermeer Bouw