icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Middenin de wijk Rotsoord te Utrecht heeft Boele & van Eesteren als onderdeel van consortium COM4Trip het project de Trip gerealiseerd. De bouw ging van start in oktober 2014. Een krappe twee jaar later werd het project opgeleverd.

Oppervlakte
20.144 m²
Aantal eenheden
255 huurappartementen
BREEAM
Very Good
Uitvoeringsperiode
Oktober 2014 - november 2016
160039.jpg

De opgave

In opdracht van Jebber heeft het consortium drie gebouwen ('de Kade', 'de Helling' en 'de Briljant') met in totaal 255 huurappartementen voor starters, bedrijfsruimte voor creatieve ondernemers en horecaruimte gerealiseerd. Ook maakten was COM4Trip verantwoordelijk voor de bijbehorende parkeervoorzieningen en de terreininrichting. 

Sfeer: grootstedelijk & creatief

Door de combinatie van startersappartementen en creatieve bedrijvigheid ademt het project een mix van grootstedelijkheid (formele sfeer) en een creatieve hotspot (informele sfeer). De Trip sluit hiermee goed aan op de ambities van de gemeente Utrecht als stad van Kennis en Cultuur.

De commerciële ruimtes zijn per fase opgeleverd, waardoor verschillende bedrijven en horecagelegenheden geleidelijk hun intrek hebben genomen in een de gebouwen. Opdrachtgever Jebber heeft zich gevestigd in gebouw Helling.

Duurzaam, langdurig samenwerkingsverband

COM4Trip is ook verantwoordelijk voor 20 jaar onderhoud en de exploitatie van een duurzaam warmteconcept; een installatie voor warmte-koudeopslag (WKO) aangevuld met een zonne-energiesysteen. Het consortium bestaat naast Boele & van Eesteren uit Klimaatgarant, Giesbers & van der Graaf en VolkerWessels Vastgoedbeheer. 

Partijen

Opdrachtgever
Jebber
Architect
VMX (VO/Jebber)
Uitwerkend architect
Van Wilsum Van Loon
Uitvoering
Boele & van Eesteren