icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Naar een ontwerp van prof. ir. J. Kristinsson heeft Boele & van Eesteren een 78 meter hoge woontoren met 70 appartementen en 3 penthouses gebouwd in het stadsplan Vissershoek in Dordrecht.

Hoogte
78 m
Programma
74 appartementen
bedrijfsruimte 14.600 m2
Sequoia 03

"De Sequoia"

De woontoren is vernoemd naar een zeer grote naaldboom welke qua omvang één der grootste op aarde is "De Sequoia". Een bijzonder markant ontwerp, 22 etages hoog met 73 appartementen waarvan 3 penthouses + 2 commerciële ruimten. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich de parkeerverdiepingen waar voor ieder appartement een parkeerplaats beschikbaar is en voor de penthouses een garagebox. In de onderste verdiepingen van de woontoren zijn commerciële ruimten gehuisvest alsmede de parkeergarage voor de bewoners. 

Bouwtijd een jaar verkort

De ontwikkeling van het project is overgenomen van de initiatiefnemer. Het project was oorspronkelijk ontworpen als "tunnelproject" met een gemetselde gevel. In herontwikkeling heeft Boele & van Eesteren het project omgebouwd tot een geprefabriceerd betonskelet, waarbij de sandwich gevelelementen zijn opgebouwd uit een dragend binnen spouwblad met daaraan gekoppeld een in kleur gestort buitenblad. Hierdoor is de bouwtijd verkort van 3 naar 2 jaar. 

Partijen

Opdrachtgever
Boele & van Eesteren
Architect
Prof. J. Kristinsson B.V.
Constructeur
Ingenieursbureau Bartels
Uitvoering
Boele & van Eesteren