icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Zoetermeer

De nieuwe morgen Palenstein

Boele & van Eesteren heeft in opdracht van Vidomes de nieuwe duurzame woonwijk Palenstein te Zoetermeer gerealiseerd. Daar, aan het water van een nieuwe grote singel door de wijk, is de gelijknamige woonbuurt met koop- en huurwoningen gerealiseerd.

Aantal eenheden
28 huurappartementen
33 woningen
17 singelwoningen
Uitvoeringsperiode
september 2018 - oktober 2019
2286201.jpg

Divers woningaanbod

Het plan, wat de naam De Nieuwe Morgen heeft meegekregen, heeft een divers woningaanbod met ruime eengezinswoningen en appartementen. In totaal omvat plan 28 huurappartementen voor Vidomes, 25 huurwoningen en 8 koopwoningen volgens het MorgenWonen-concept en 17 singelwoningen (koop).

Duurzaamheid

Het nieuwe Palenstein wordt geheel gasloos uitgevoerd. De appartementen zijn Nul-op-Meter-woningen en ook de singelwoningen zijn voorzien van duurzame installaties zoals warmtepompen, extra PV-panelen en een WTW-ventilatiesysteem.

De realisatie van de woningen is in september 2018 van start gegaan en de laatste woningen zijn in oktober 2019 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Partijen

Opdrachtgever
Vidomes
Architect
Groosman

Downloads