icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rijswijkbuiten

De Lanen

Boele & van Eesteren heeft 35 laanwoningen in RijswijkBuiten gerealiseerd. De woningen zijn onderdeel van Parkrijk de Lanen, een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder, bestaande uit VolkerWessels Vastgoed en AM.

Aantal eenheden
35 woningen
Uitvoeringsperiode
oktober 2020 - oktober 2021
2289323.jpg

Fase 1

Deze eerste fase van Parkrijk De Lanen bestaat uit 67 woningen. Naast de 35 laanwoningen heeft MorgenWonen 32 eengezinswoningen volgens het gelijknamige woonconcept gerealiseerd. De laanwoningen, ruime stadswoningen met een plat dak, zijn onderverdeeld in 3 woningtypes: L, XL en XXL. De woningen variëren in oppervlakte van circa 130 m2 (L) tot 184 m2 (XXL). De woningen hebben dankzij diverse kleuren metselwerk een rijk gevelbeeld gekregen.

Duurzaam wonen

De Lanen is onderdeel van RijswijkBuiten, een voorbeeldwijk op het gebied van duurzaamheid. De woningen voldoen aan de laatste duurzaamheidsnormen. Zo hebben ze geen gasaansluiting en hebben ze een hoge energieprestatie. In parkrijk heeft deze duurzaamheidsambitie een vervolg gekregen. De woningen zijn stuk voor stuk duurzaam en energiezuinig. De laanwoningen hebben een EPC = O en zijn standaard voorzien van een bodemwarmtepomp, PV-panelen, vloerverwarming, tripleglas en gebalanceerde WTW-ventilatie.

Ligging

Parkrijk is het tweede deelgebied van de nieuwe woonwijk Rijswijkbuiten en biedt een grote diversiteit aan woningen in een aantrekkelijke omgeving van groen en water door de ligging ten opzichte van het Wilhelminapark. De lange lanen met de daaraan gelegen woningen zorgen vormen het verlengde van de het park en zorgen voor een directe verbinding met het recreatiegebied.

Partijen

Opdrachtgever
Ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder
Architect
Steenhuis Bukman