icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rijnsburg

De Kwekerij

De Kwekerij is een sfeervolle, kleinschalige nieuwbouwwijk in het centrum van Rijnsburg. Op het terrein van vier voormalige kwekerijen zijn 10 koopwoningen en 35 sociale huurwoningen gerealiseerd. De woningen zijn ontwikkeld door Boele & van Eesteren.

Aantal eenheden
45 woningen
Uitvoeringsperiode
Opgeleverd, oktober 2019
1912869.jpg

Woningtypes

De koopwoningen in de Kwekerij bestaan uit 2 woningtypes: 4 rijwoningen gelegen in een hofje en 6 twee-onder-een-kapwoningen met garages. De rijwoningen hebben een oppervlakte van gemiddeld 110 m2 en de twee-onder-een-kapwoningen hebben een oppervlakte van 132m2. Beide woningtypes bestaan uit drie bouwlagen. De huurwoningen worden afgenomen door woningcorporatie Dunavie.  

Energiezuinig & gasloos

Alle woningen in de Kwekerij wzijn energiezuinig en gasloos uitgevoerd. De woningen worden verwarmd middels een warmtepomp. Daarnaast wordt een groot deel van de elektriciteit opgewekt door zonnepanelen en zorgt het warmte-terugwinsysteem ervoor dat er zo min mogelijk energie verdwijnt.

Partijen

Opdrachtgever
Dunavie
Ontwikkeling
Boele & van Eesteren
Architect
DE Architekten
Uitvoering
Boele & van Eesteren
Constructeur
Aveco de Bondt