icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Scheveningen

De Havenmeester

In de haven van Scheveningen heeft Boele & van Eesteren het appartementengebouw De Havenmeester gerealiseerd. De bouw ging in augustus 2014 van start en de appartementen zijn in maart 2016 opgeleverd.

Oppervlakte
12.800 m²
Aantal eenheden
85 appartementen
Uitvoeringsperiode
Augustus 2014 - maart 2016
Schreurs_Havenmeester-2_RGB.jpg

Dr. Leykade

De Havenmeester is gelegen is aan de Dr. Lelykade in de haven van Scheveningen. Het project omvat in totaal 85 appartementen; 47 huurappartementen die door Altera zijn afgenomen en 38 koopappartementen die door de Havenmeester Scheveningen BV zijn verkocht. Op de begane grond zijn een vijftal commerciële ruimtes gerealiseerd. De -1 laag en begane grond bevatten 85 parkeerplaatsen en bergingsruimten. 

Robuuste balkons

Het gebouw wordt gekenmerkt door het karakteristieke metselwerk van de gevels met, de voor het havengebied typerende, robuuste uitkragende balkons. De gevels zijn verspringend, variërend in lagen van 3 tot 8 verdiepingen en de appartementen zijn zeer variabel in afmeting. 

Partijen

Opdrachtgever
De Havenmeester Scheveningen
(VolkerWessels Vastgoed i.s.m.
Schouten ontwikkeling)
Architect
Archipelontwerpers (Scheveningen) i.s.m. Architektenkombinatie (Den Haag)
Constructeur
Broersma
Uitvoering
Boele & van Eesteren