icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Delft

De Eilanden van Sion: Zwaneneiland

In het polderlandschap tussen Delft en Rijswijk worden drie unieke wooneilanden gerealiseerd: De Eilanden van Sion. Boele & van Eesteren is verantwoordelijk voor de realisatie van twee van hen; Zwaneneiland en de Waterlelie.

Aantal eenheden
27 woningen
Uitvoeringsperiode
September 2015 - mei 2016
1730852.jpg

Eilanden van Sion

Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer en verschilt in grootte, ligging en bebouwing. De twee-onder-een-kapwoningen, blokjes van maximaal vijf rijwoningen en de geschakelde herenhuizen hebben één ding gemeen: hun ligging aan het (open) water. Zo kunnen de bewoners straks vanuit hun achtertuin naar het Westland en Delft. Het project wordt  gefaseerd gebouwd en het eerste eiland -Zwaneneiland- is inmiddels opgeleverd. De woningen op het tweede eiland - Waterlelie- zijn eind 2017 opgeleverd. 

Eiland 1: Zwaneneiland (fase 20)

Op dit meest oostelijke eiland zijn 27 rij-, hoek- en twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. Alle woningen zijn voorzien van een aan het water gelegen tuin inclusief aanlegplaats voor een boot. Daarnaast zijn de woningen zeer energiezuinig en standaard uitgerust met PV-panelen, een warmtepomp met boilervat en vloerverwarming, wat resulteert in een EPC van 0,0.

Benieuwd naar het eindresultaat?

Bekijk bijgaande video voor een impressie van de werkzaamheden van start bouw tot oplevering. 

Partijen

Opdrachtgever
VolkerWessels Vastgoed en AM
Architect
Groosman en Partners
Constructeur
Aveco de Bondt
Uitvoering
Boele & van Eesteren