icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

‘De Driehoekjes' is door Boele & van Eesteren in opdracht van MAB gerealiseerd. Het project, midden in het historische hart van Den Haag, omvat een parkeergarage, 12 winkels en 60 appartementen waaronder 3 penthouses, welke zijn gelegen aan de Prinsen-, Nobel- en Oude Molstraat.

Oppervlakte
9.900 m²
Aantal eenheden
122 parkeerplaatsen
2.240 m² winkelruimte
60 woningen
625 m² daktuin
Uitvoeringsperiode
juni 2003 opgeleverd
Driehoekjes 06

Karakteristieke gevels perfect in context

Na de sloop van de bovenste verdiepingen van het oude complex en het strippen van de de laagste verdiepingen is de nieuwbouw van start gegaan. Het project bestaat uit een bestaand complex met winkels, kantoren en parkeren. De kantoor- verdiepingen en de gevels zijn door de opdrachtgever gesloopt. Op het restant (kelder, begane grond en eerste verdieping) zijn nieuwe appartementen gebouwd. Het oorspronkelijke gebouw is aangepast tot parkeergelegenheid (kelder en eerste verdieping) en winkekruimte (begane grond). De 60 woningen zijn gelegen aan een gemeenschappelijke open ruimte op het dak van de parkeergarage. Hier zijn onder andere beplanting, houten vlonders en een jeu-de-boulesbaan aangelegd. Door middel vanFranse balkons en karakteristieke erkers op de hoeken is een sprekende gevel gecreëerd. De gevarieerde gevels passen qua stijl, schaal en architectuur perfect bij de bebouwing van de smalle Oude Molstraat en Nobelstraat.

Partijen

Opdrachtgever
MAB
Architect
Vera Yanovshtchinsky architecten
Constructeur
Corsmit Raadgevend Ingenieursbureau
Uitvoering
Boele & van Eesteren