icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Boele & van Eesteren heeft midden in het centrum van Rotterdam, De Calypso gebouwd. Dit spectaculaire woongebouw is gelegen tussen het Schouwburgplein en concertgebouw De Doelen en maakt onderdeel uit van het Rotterdam Central District.

Oppervlakte
72.041 m²
Aantal eenheden
407 appartementen
Uitvoeringsperiode
April 2009 - juli 2012
Aantal parkeerplaatsen
circa 500
Calypso 09

Calypso: kleurrijk gebouw 'in beweging'

De Calypso, een opvallend en kleurrijk gebouw dat door zijn vormgeving en overhellende gevelvlakken 'in beweging' lijkt, bestaat uit 407 appartementen uit een breed scala aan huurwoningen in het topsegment, short stay appartementen op vijfsterren niveau en luxe koopappartementen. De hoofdentree bevindt zich in een fraai atrium aan de Mauritsweg, waar een 24-uurs servicebalie, vergaderruimtes en een gemeenschappelijke fitnessruimte aanwezig zijn. 

Multifunctioneel

Ook biedt De Calypso plaats aan kantoren en winkels. De woningen zijn hoogwaardig afgewerkt; zo heeft iedere woning bijvoorbeeld zijn eigen domotica touch screen, die in verbinding staat met de 24-uurs servicebalie. Het gebouw beschikt tevens over circa 500 parkeerplaatsen met valet parking. Onderdeel van het bouwplan is de nieuwe Pauluskerk, die een geheel eigen uitstraling heeft gekregen. 

Logistieke complexiteit

De Calypso bevindt zich in de binnenstad van Rotterdam, vlakbij het concertgebouw de Doelen, het Pathé Theater en de Stadsschouwburg. Deze locatie heeft gezorgd voor een zeer complexe logistieke situatie tijdens de bouw;  de bouwput werd aan twee zijden ingesloten (door de Mauritsweg en het Schouwburgplein). Aan één zijde liep er een fietspad langs de bouwplaats en aan de archterzijde kwam het project bijna tot de reeds bestaande bebouwing.

Partijen

Opdrachtgever
Calypso Property
Architecten
Alsop Architects
Van der Laan Bouma Architecten