icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Aan de ’s-Gravenzandseweg in Naaldwijk heeft Boele & van Eesteren De Brandmeester gerealiseerd. Het plan omvat een drie-laags energieneutraal appartementengebouw met 37 appartementen. Het project heeft met sociale, bereikbare en woningen in de vrije sector een divers aanbod. Zowel de bouw als de ontwikkeling van het project was in handen van Boele & van Eesteren.

Aantal eenheden
37 appartementen
Uitvoeringsperiode
februari 2021 - februari 2022
2290407.jpg

Realisatie

De bouw van het project startte begin 2021 en werd begin 2022 afgerond. Het plan voor De Brandmeester is uitgewerkt in samenwerking met de gemeente Westland en woongroep ‘de oude veiling’, een woongroep voor ouderen opgericht in 2002. De Brandmeester komt tegemoet aan de wens van de woongroep van ouderen om bij elkaar te wonen. Alle kopers van De Brandmeester zijn lid geworden van de woongroep. Zo ontstaat er een woongemeenschap met gelijkgestemden.

 

Historische locatie

De Brandmeester staat op een plek bij de belangrijke historische verbindingsroute van Naaldwijk met ’s-Gravenzande. Een locatie die al verschillende functies heeft gehad. Ooit werd hier groente en fruit geveild en later werd het de kazerne voor brandweerlieden. Kortom, een locatie met een boeiend verleden en nu een nieuwe toekomst. De Brandmeester vormt sinds februari 2022 een aantrekkelijke, duurzame plek om te wonen.

Partijen

Opdrachtgever
Boele & van Eesteren
Architect
HET Architecten