icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Da Vinci, gouden kooi of wuivend riet... De door Boele & van Eesteren gerealiseerde appartementen en suites bovenop een stallingsgarage en een twee lagen tellend winkelcentrum hebben een markante positie verworven tussen het centrum en het station van Alphen aan de Rijn.

Oppervlakte
18.453 m²
Programma
Winkelunits
Appartementen
Uitvoeringsperiode
juli 2008 opgeleverd
Vinci 22

Themawinkelcentrum

Het complex omvat een themawinkelcentrum met circa 10 winkelunits (op de begane grond en de 1e verdieping), bedoeld voor de woninginrichtingsbranche in de ruime zin met als doelgroep detaillisten in het hoge segment. Daarnaast omvat het complex een parkeergarage met circa 110 parkeerplaatsen (2e verdieping) en circa 57 luxe appartementen. De vorm van het gebouw is een gesloten boemerang en heeft in het midden een atrium. Het appartementencomplex loopt geleidelijk op van 1 bouwlaag tot 8 bouwlagen. Er zijn meerdere soorten appartementen met vloeroppervlaktes variërend van ca. 80 m2 tot ca. 350 m2. De winkellagen en de parkeerlaag zijn opgebouwd uit prefab beton en hebben een open en flexibele structuur. De appartementen zijn opgebouwd uit in het werk gestort beton met hulpstaal ten behoeve van de sparingen.

Partijen

Opdrachtgever
DaVinci Alphen a/d Rijn
Architect
VHP Architecten